Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Lepší umístění vzaly nájezdy

03.09.2017 | Štěpán Brázda

Ostrý test před startem nové sezóny absolvovali jihlavští hokejbalisté o posledním srpnovém víkendu. V rámci Českého poháru se v Jičíně v konkurenci extraligových i prvoligových týmů umístili na šestém místě, když v pěti utkáních nepoznali hořkost porážky v základní hrací době.

Prvním soupeřem jihlavského týmu byl celek extraligového Letohradu. V atraktivním duelu se oba celky několikrát vystřídaly ve vedení, z celkového vítězství se nakonec radoval tým z Vysočiny. Nerozhodný stav 3:3 zlomil v předposlední minutě z trestného střílení Danko, definitivní pečeť přidal do opuštěné Branky Střecha.

 

Po prvním utkání mohli jihlavští směle pomýšlet na postup do čtvrtfinále, proti berounským Keltům ale nesměli prohrát o více než dvě branky. Zápas ale začali výborně, když hned v první minutě otevřel skóre Střecha. Na druhou branku Matějky sice berounští dokázali reagovat z hole Urbana, dále se ale prosazovali již jen jihlavští. Branky Danka a Hlavatého tak již jen stvrdili účast Jihlavy ve vyřazovacích bojích.

 

V souboji o semifinále čekal na jihlavské tradiční rival z první ligy, tým Opavy. A vstup do zápasu vyšel rozhodně lépe celku ze Slezska. Jihlavští nevěděli kam dříve skočit a v šesté minutě byli po zásluze potrestáni brankou z hole Christa. Opava nadále častěji držela míček na svých hokejkách, i jihlavští ale několikrát dokázali nebezpečně ohrozit brankáře Grufíka. Ve 12.minutě se dočkali díky Dankovi vyrovnání. Druhá polovina utkání opět začala lépe pro Opavu. Velkou chybu Brázdy dokázal v 18.minutě potrestat Vladař. Když už se zdálo, že jihlavští nedokáží utkání poslat do samostatných nájezdů, dostal se ke slovu 20 vteřin před závěrečným hvizdem Jobák a střelou pod brankářem srovnal. V samostatných nájezdech se dokázal prosadit pouze opavský Palcer, který tak svůj celek poslal do semifinálových bojů, jihlavské pak do skupiny o konečné 5.-8.místo.

 

Jako první se do cesty jihlavským postavil celek Chlumce nad Cidlinou. V oboustranně nervózním utkání plném vyloučení se do vedení dostali Východočeši zásluhou Malého, na vyrovnání z hole Danka zareagoval ještě před prvním hvizdem Marek. Druhá polovina ale patřila jihlavským, kteří třemi brankami skóre dokázali otočit. Vyrovnání zařídil ze samostatného úniku Střecha, Trybuček s Dankem pak v rozmezí 30 vteřin poslali Jihlavu do boje o konečné páté místo.

 

V něm se jihlavští postavili v repríze úvodního duelu proti Letohradu. Oba celky byly průběhem turnaje již značně unaveny, což se projevilo i na kvalitě předváděné hry. V základní hrací době se nakonec na obou stranách dokázali posadit dva střelci, utkání tak musely opět rozhodnut samostatné nájezdy. V nich jihlavští opět dokázali, že tato herní disciplína nepatří mezi jejich silné stránky a výsledkem tak bylo konečné šesté místo.

 

Výsledky

Základní skupina:

 SK Jihlava – SK Hokejbal Letohrad 5:3 (Danko 2, Javorka 2, Střecha)

SK Kelti 2008 – SK Jihlava 1:4 (Střecha, Matějka, Danko, Hlavatý)

 

Čtvrtfinále:

 SK Jihlava – SHC Opava 2:3sn (Danko, Jobák)

 

O 5.-8. míst

 SK Jihlava – HBC Chlumec nad Cidlinou 4:3 (Danko 2, Střecha, Trybuček)

SK Jihlava – SK Hokejbal Letohrad 2:3sn (Střecha 2)

 

    

 
Utkání
Muži A | sobota 23.03.2024, 14:00
14. kolo
9:3
SK Jihlava - Eagles
 
Muži A | sobota 06.04.2024, 14:00
Čtvrtfinále 1
3:2
SK Jihlava - Slza Okříšky
 
Muži A | neděle 07.04.2024, 14:00
Čtvrtfinále 2
6:3
SK Jihlava - Slza Okříšky
 
Muži A | sobota 13.04.2024, 11:00
Čtvrtfinále 3
6:5
Slza Okříšky - SK Jihlava
 
Muži A | neděle 14.04.2024, 14:30
Čtvrtfinále 4
1:3
Slza Okříšky - SK Jihlava
 
Aktuální články
SK slaví postup do semifinále

O den později pokračovala čtvrtfinálová série. Okříšky toužily vrátit sérii zpět do Jihlavy, naopak SK chtěl sérii ukončit a vyhnout...

 
Okříšky snížily stav série na 1:2

Čtvrtfinálová série mezi Okříšky a SK Jihlava se přesunula do Okříšek. Solidní divácká kulisa sledovala ofenzivní podívanou.

 
Druhý čtvrtfinálový bod pro Jihlavu

O den později pokračovala čtvrtfinálová série druhým zápasem. Ten sledovalo fantastických 137 diváků.

 
SK otočil z 0:2 na 3:2 a má první bod
 
“Jestli chceme postoupit dál, musíme makat naplno celou sérii“ hlásí Bohatý
 
Jihlava zakončila základní část vítězstvím
 
Derby podruhé v sezóně pro Flyers
 
Jihlava prohrála s Okříšky a vzdálilo se jí druhé místo
 
SK vrátil Zohoru podzimní porážku
 
Na úvod jara vydřené vítězství
 
 
eSports.cz & SK Jihlava - kontakt: hokejbal-jihlava@seznam.cz RSS