Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Jihlava potvrdila roli favorita a míří do semifinále!

09.05.2017 | Petr Král

Nejzajímavější část sezóny v podobě play-off je v plném proudu. O víkendu byly na programu první dva zápasy čtvrtfinálových sérií. Po nich vzešly dva semifinalisté - HSK Staré Brno a SK Jihlava. Na další dva postupující se čeká, a tak Jihlava zatím neví, koho v nedělním semifinále vyzve. Fanoušci by jistě rádi viděli městské derby.

Čtvrtfinále se stejně jako semifinále hraje na dva vítězné zápasy. Jihlava pak v prvním kole play-off vyzvala Třebíč, která si účast ve vyřazovací části zajistila až v posledním kole. Do té doby bojovaly o postup ještě kromě Slzy hráči Tišnova, Hustopečí a rezervy Buldoků. Tento minisouboj pak ovládla právě Slza, která se po delší době opět dostala mezi nejlepších osm týmů Moravské hokejbalové ligy.

Série byla okořeněná díky několika přestupy mezi oběma aktéry. Na straně SK nastoupili odchovanci Třebíče Sobotka s Trybučkem. Na straně Slzy naopak odchovanci SK Policar a Bohatý. Zranění pak nepustilo do hry třetího z nich Růžičku. V dresu SK navíc je i brankář Bártů, který za Třebíč dlouhé roky chytal a letos tam odešel hledat během podzimu herní vytížení.

První zápas se hrál na půdě Jihlavy, která od samotného začátku určovala tempo hry, přesto její výkon nebyl optimální. Hrálo se sice větší část zápasu na straně Třebíče, na branky se však tým SK až příliš nadřel. Třebíč hrála jednoduchý hokejbal založený na protiútocích a pevné obraně podpořené tvrdší hrou. Do poloviny zápasu se pak hosté drželi a byli Jihlavě více než vyrovnaným soupeřem, jenže poté odpadli a Jihlava díky střeleckému apetitu Trybučka se Sobotkou dokráčela k vítězství. Do nedělní odvety tak cestovala ve značné výhodě.

Možná uspokojená dojmem z předešlého dne, začala Jihlava na půdě Třebíče tahat za kratší konec provazu hned od úvodního buly. Třebíčský tým se díky laciným faulům jihlavských dostal skrz přesilové hry do tempa a byl to právě on, kdo byl lepším týmem. To mu také přineslo zasloužené vedení. To však smázl koncem první třetiny Trybuček, který po delší době opět našel střeleckou formu. Když se k němu ve druhé třetině přidal ještě Apeltauer, šel SK do dvoubrankového vedení. Jiskřičku naděje pak vykřesal pro své barvy Mejzlík, jenže tři minuty před koncem odmítl drama Koudelka. Jihlava tak v nejkratším možném čase zvládla čtvrtfinálovou sérii a může se těšit na semifinále MHbL. V tom se objeví popáté za posledních pět let.

Třebíč podala v sérii sympatický výkon i díky posílenému kádru. Nutno uznat, že kdyby Slza hrála po celou sezónu v tomto složení, mohla by pomýšlet na lepší umístění, než skýtala osmá příčka.

SK Jihlava “B“ – HBC Slza Třebíč 4:1 (1:0, 2:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 10. Průcha, 17. Sobotka (Fejt), 25. Trybuček (Jiskra, Zbořil), 38. Trybuček (Fejt, Sobotka) - 17. Pelikán T. (Mejzlík, Policar).

Rozhodčí: Chytil. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. Střely na branku: 37:15. Diváci: 69.

SK Jihlava: Ježek - Jiskra "A", Harasim, Habermann, Dolejší, Zbořil, Hrbáč - Koudelka, Záptočný "C", Smutný - Apeltauer, Hlavatý, Průcha - Pavlas, Sobotka, Trybuček - Fejt.

HBC SLZA Třebíč: Igerský – Pelikán T., Ludes D., Pelikán O., Mád – Riedl, Horký, Ludes M. - Bohatý, Mejzlík, Policar – Janda, Duránek.

HBC Slza Třebíč – SK Jihlava “B“ 2:4 (1:1, 0:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 12. Trybuček (Sobotka), 17.Apeltauer (Průcha, Koudelka), 25. Trybuček (Sobotka), 42. Koudelka (Fejt, Smutny) - 3. Horký Duránek, Pelikán), 38. Mejzlík M. (Bohatý).

Rozhodčí: Horský. Vyloučení: 7:7. Využití: 1:3. Střely na branku: 28:31. Diváci: 41.

SK Jihlava: Ježek (Bartů)- Jiskra ,Anděl "C", Dolejší, Zbořil, Hrbáč, Zboříů, Fatrdla "A" - Koudelka, Smutný, Pavlas - Apeltauer, Hlavatý, Průcha - Fejt, Sobotka, Trybuček.

HBC SLZA Třebíč: Igerský – Pelikán T., Němec, Pelikán O., Ludes D., Riedl, Horký, Ludes M. - Bohatý, Mejzlík, Policar – Janda, Duránek, Máca, Štveráček.

Další výsledky čtvrtfinále MHbL:

HSK Staré Brno - HBC Jundrov 6:0, 3:2 sn. (stav série 2:0)
HBC Hodonín - HBC Flyers Jihlava 6:3, 2:4 (stav série 1:1)
HBK Kyjov - JVSK Slza Přibyslavice 1:2 p., 3:2 sn. (stav série 1:1)

 
Utkání
Muži A | neděle 14.04.2024, 14:30
Čtvrtfinále 4
1:3
Slza Okříšky - SK Jihlava
 
Muži A | sobota 20.04.2024, 16:00
Semifinále 1
3:2
Hodonín - SK Jihlava
 
Muži A | neděle 21.04.2024, 11:00
Semifinále 2
1:2
Hodonín - SK Jihlava
 
Muži A | Sobota 27.04.2024
Semifinále 3
VS.
SK Jihlava - Hodonín
 
Muži A | Neděle 28.04.2024
Semifinále 4
VS.
SK Jihlava - Hodonín
 
Aktuální články
Benjamínek Gruss zastavil 41 střel. Semifinále je 1:1

O den později pokračovala semifinálová série na hřišti Hodonína, který vyhrál úvodní duel těsně 3:2.

 
První semifinále vyhrál těsně Hodonín

Semifinálová série mezi vítězem základní části HBC Hodonín a obhájci titulu SK Jihlava, byla rozehrána v sobotní odpoledne. V hledišti...

 
SK slaví postup do semifinále

O den později pokračovala čtvrtfinálová série. Okříšky toužily vrátit sérii zpět do Jihlavy, naopak SK chtěl sérii ukončit a vyhnout...

 
Okříšky snížily stav série na 1:2
 
Druhý čtvrtfinálový bod pro Jihlavu
 
SK otočil z 0:2 na 3:2 a má první bod
 
“Jestli chceme postoupit dál, musíme makat naplno celou sérii“ hlásí Bohatý
 
Jihlava zakončila základní část vítězstvím
 
Derby podruhé v sezóně pro Flyers
 
Jihlava prohrála s Okříšky a vzdálilo se jí druhé místo
 
 
eSports.cz & SK Jihlava - kontakt: hokejbal-jihlava@seznam.cz RSS