Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

5. ročník VRŤAS CUPu ovládly České Budějovice

20.02.2023 | Redakce

Je dobojováno. Třídenní hokejbalový maraton nabídl přesně 40 zápasů. Z nich nakonec jako vítěz vzešel mančaft Pedagogu České Budějovice, který ve finále přehrál domácí výběr SK Jihlava.  Bronz vezou domů hokejbalisté záložního týmu Pardubic.

Za rekordní účasti dvanácti týmů se rozehrál 5. ročník VRŤAS CUPu již v páteční večer. Na programu bylo během víkendu přesně 40 zápasů. Týmy byly rozdělené po šesti do dvou skupin. Z nich následně nejlepší čtyři postoupily do play-off, naopak mančafty na 5. - 6. místě čekalo pouze utkání o konečné pořadí. Všichni zúčastnění tak měli jistotu, že si během turnaje minimálně 6x zahrají.

Skupinu Ježek ovládl tým ze Vsetína, který během skupinové fáze ani jednou neprohrál. Stejný počin se povedl ve skupině Horác Kladnu. Paradoxem je, že v následném čtvrtfinále oba favorizované týmy vypadly.

V semifinále to byly stejně jako ve čtvrtfinále bitvy jako řemen. Z prvního vzešel jako finalista domácí tým Jihlavy, která vyřadila favorizované Pardubice. Ve druhém semifinále potvrdil papírové předpoklady Pedagog České Budějovice proti Okříškám.

Zápas o bronz byl dlouho vyrovnaný, ale ke konci převážily misky vah na svoji stranu Pardubice, které si při premiérové účasti odvezli bronz. Finálový souboj pak díky povedenému začátku utkání ovládl tým Českých Budějovic. Domácí Jihlava brala v těžké konkurenci cenné stříbro a jistě hodnotí turnaj jako povedený. Za zmínku stojí jistě fakt, že úvodní buly finále vhodil primátor města Jihlava pan Petr Ryška, který při finále také domácímu celku držel palce.

„Rád bych touto cestou poděkoval za podporu našim sponzorům, pivovarům Ježek a Horác, městu Jihlava a Regionálnímu svazu Morava-Jih,“ kalkuluje předseda oddílu Libor Doležal, který dodává: „Po celý víkend panovalo takové aprílové počasí, ale všechny mančafty se s tím vypořádaly dobře. Myslím, že si zaplněná tribuna přišla o víkendu na své a diváci se dobře bavili. Děkuji týmům, že k nám na turnaj přijeli a budeme se na ně těšit zase za rok,“ těší se předseda Doležal.

Velkou pochvalu a uznání zaslouží za své výkony také kvarteto rozhodčích a časoměřiče ve složení Ščudla, Prudík, Vokurka, Duba, stejně jako všichni z bufetu, kteří se starali o skvělé občerstvení po celý víkend.

Skupina JEŽEK: Okříšky – Neděle 5:2, Pardubice – Okříšky 3:3, Č. Budějovice – Eagles 3:0, Vsetín – Pardubice 1:0, Neděle – Č. Budějovice 0:1, Eagles – Vsetín 1:2, Pardubice – Neděle 5:1, Vsetín – Č. Budějovice 3:3, Okříšky – Eagles 5:0, Neděle – Vsetín 1:1, Eagles – Pardubice 2:5, Č. Budějovice – Okříšky 1:0, Eagles – Neděle 3:1, Okříšky – Vsetín 1:2.

Skupina HORÁC: Jihlava – Opatov 8:0, Kladno – Bulldogs 2:2, Lužiny – Suchdol 0:1, Opatov – Kladno 0:3, Suchdol – Jihlava 2:1, Bulldogs – Lužiny 2:4, Suchdol – Opatov 2:1, Lužiny – Kladno 1:2, Jihlava –Bulldogs 5:0, Opatov – Lužiny 1:4, Bulldogs – Suchdol 1:2, Kladno – Jihlava 2:0, Bulldogs – Opatov 3:0, Jihlavy – Lužiny 2:3, Suchdol – Kladno 2:3.

O 11. místo:
Nedělní odreagování – HC Slavoj Opatov 3:0

O 9. místo:

HBK Bulldogs Brno – Eagles Brno 1:0 po nájezdech

Čtvrtfinále:
HBC Pardubice “B“ – Lužinští srdcaři 3:1
HBK Vsetín – SK Jihlava 0:4
JVSK Slza Okříšky – HBC Draci Kladno 2:1
SK Pedagog České Budějovice – SK Suchdol nad Lužnicí 1:0 po nájezdech

Semifinále:
SK Jihlava – HBC Pardubice “B“ 2:0
JVSK Slza Okříšky – SK Pedagog České Budějovice 1:4

O 3. místo
HBC Pardubice “B“ – JVSK Slza Okříšky 4:2

Finále
SK Pedagog České Budějovice – SK Jihlava 3:0

Nejlepší hráči turnaje:
Brankář: Jan Kuryviál (Pardubice)
Obránce: Jakub Laurinc (Suchdol nad Lužnicí)
Útočník: Jan Střecha (SK Jihlava)

Konečné pořadí:

1. SK Pedagog České Budějovice
2. SK Jihlava
3. HBC Pardubice “B“
4. JVSK Slza Okříšky
5. HBC Draci Kladno
6. SK Suchdol nad Lužnicí
7. HBK Vsetín
8. Lužinští srdcaři
9. HBK Bulldogs Brno
10. Eagles Brno
11. Nedělní odreagování
12. HC Slavoj Opatov

 
Utkání
Muži A | sobota 23.03.2024, 14:00
14. kolo
9:3
SK Jihlava - Eagles
 
Muži A | sobota 06.04.2024, 14:00
Čtvrtfinále 1
3:2
SK Jihlava - Slza Okříšky
 
Muži A | neděle 07.04.2024, 14:00
Čtvrtfinále 2
6:3
SK Jihlava - Slza Okříšky
 
Muži A | sobota 13.04.2024, 11:00
Čtvrtfinále 3
6:5
Slza Okříšky - SK Jihlava
 
Muži A | neděle 14.04.2024, 14:30
Čtvrtfinále 4
1:3
Slza Okříšky - SK Jihlava
 
Aktuální články
SK slaví postup do semifinále

O den později pokračovala čtvrtfinálová série. Okříšky toužily vrátit sérii zpět do Jihlavy, naopak SK chtěl sérii ukončit a vyhnout...

 
Okříšky snížily stav série na 1:2

Čtvrtfinálová série mezi Okříšky a SK Jihlava se přesunula do Okříšek. Solidní divácká kulisa sledovala ofenzivní podívanou.

 
Druhý čtvrtfinálový bod pro Jihlavu

O den později pokračovala čtvrtfinálová série druhým zápasem. Ten sledovalo fantastických 137 diváků.

 
SK otočil z 0:2 na 3:2 a má první bod
 
“Jestli chceme postoupit dál, musíme makat naplno celou sérii“ hlásí Bohatý
 
Jihlava zakončila základní část vítězstvím
 
Derby podruhé v sezóně pro Flyers
 
Jihlava prohrála s Okříšky a vzdálilo se jí druhé místo
 
SK vrátil Zohoru podzimní porážku
 
Na úvod jara vydřené vítězství
 
 
eSports.cz & SK Jihlava - kontakt: hokejbal-jihlava@seznam.cz RSS