Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

VRŤAS CUP hlásí rekordní účast

01.02.2023 | Redakce

SK Jihlava bude hostit prestižní republikový turnaj v hokejbale. V pořadí půjde o pátý ročník, který se zároveň pyšní rekordní účastí dvanácti mužstev ze všech koutů České republiky.

Hokejbalový maraton odstartuje už v pátek 17. února od 18:00 hod. Vítězný tým poznáme o dva dny později v neděli 19. února, kdy je ve shodný čas od 18:00 hod. plánované finále. Do krajského města z Vysočiny dorazí celkem dvanáct celků. Nováčky turnaje budou hokejbalisté Pardubic, Českých Budějovic, Suchdolu nad Lužnicí a výběr Opatova. O putovní pohár si dále přijedou zahrát mančafty Vsetína, Prahy, Brna a Kladna. Z místních týmů bude ve hře krom domácího výběru SK Jihlava také regionální soused z Okříšek a Nedělní odreagování složené i z bývalých hokejbalistů sportovního klubu.

„Letos máme rekordní účast, takže je ten turnaj zase o stupínek prestižnější,“ těší pořadatele Petra Krále. „Ve hře byl ještě zahraniční tým, čímž bychom splňovali parametry mezinárodního turnaje jako v minulosti, ale bohužel z této účasti sešlo. Přesto jsme se složením účastníků spokojeni, určitě nás čeká velká hokejbalová show,“ dodává kapitán SK.

Na hokejbalové fanoušky čeká přesně čtyřicet zápasů. Týmy byly rozděleny do dvou skupin po šesti, ze kterých postoupí do následného play-off týmy na 1. – 4. místě. Naopak týmy na 5. – 6. místě čeká pouze utkání o konečné pořadí. „Pro týmy je to především kvalitní zimní příprava, každý z účastníků si zahraje minimálně šest zápasů, což je hlavní smysl pořádání tohoto turnaje, ale je jasné, že každý bude chtít vyhrát a být na konci s pohárem,“ vysvětluje Král.

Vítěz posledních dvou ročníků, extraligová Hostivař, na turnaji prvenství obhajovat nebude, kvůli svému nabitému programu před startem jara. Mezi favority turnaje budou patřit určitě Suchdol nad Lužnicí, České Budějovice a Pardubice. Tedy týmy, které hrají první ligu. Černým koněm budou jako v předešlých letech týmy Kladna a Vsetína. Pozadu nebude chtít zůstat ani domácí výběr Jihlavy, který všechny předešlé ročníky skončil vždy na stupních vítězů. „Jsme doma, takže se budeme chtít předvést v tom nejlepším možném světle. Náš cíl je krom kvalitní přípravy i co nejlepší umístění. Jako pořadatelský tým chceme být co nejdéle ve hře a zabojovat o celkové prvenství,“ má jasno Král.

Na bezproblémový chod turnaje budou dohlížet zkušení rozhodčí Roman Vokurka, Zdeněk Ščudla a Michal Prudík.

Celky na prvních čtyřech místech dostanou poháry a věcné ceny. Prestižní bude také individuální ocenění a vyhlášení nejlepších hráčů - brankář, obránce, útočník. Ani týmy mimo stupně vítězů neodjedou s prázdnou.

VRŤAS CUP se hraje na počest zesnulého mládežnického trenéra Martina Vrátila (2015).

Partnery turnaje jsou město Jihlava, pivovary Ježek, Horác, Jihlavské listy, Jihlavský Deník a Jihlavská drbna. „Všem našim partnerům děkujeme za podporu, bez které bychom si nemohli dovolit tak velkou akci pořádat. Věřím, že si všichni fanoušci a účastníci přijdou na své a budou se sportem bavit,“ přeje si předseda oddílu Libor Doležal.

Po celý víkend bude v areálu SK také otevřený bufet, kde si mohou účastníci a diváci dopřát teplé jídlo a pití. Vstup na turnaj je pak zdarma.

Historie vítězů:
2019 - SK Jihlava “B“
2020 - SK Jihlava “A“
2021 - HBC Hostivař
2022 - HBC Hostivař




 
Utkání
Muži A | sobota 23.03.2024, 14:00
14. kolo
9:3
SK Jihlava - Eagles
 
Muži A | sobota 06.04.2024, 14:00
Čtvrtfinále 1
3:2
SK Jihlava - Slza Okříšky
 
Muži A | neděle 07.04.2024, 14:00
Čtvrtfinále 2
6:3
SK Jihlava - Slza Okříšky
 
Muži A | sobota 13.04.2024, 11:00
Čtvrtfinále 3
6:5
Slza Okříšky - SK Jihlava
 
Muži A | neděle 14.04.2024, 14:30
Čtvrtfinále 4
1:3
Slza Okříšky - SK Jihlava
 
Aktuální články
SK slaví postup do semifinále

O den později pokračovala čtvrtfinálová série. Okříšky toužily vrátit sérii zpět do Jihlavy, naopak SK chtěl sérii ukončit a vyhnout...

 
Okříšky snížily stav série na 1:2

Čtvrtfinálová série mezi Okříšky a SK Jihlava se přesunula do Okříšek. Solidní divácká kulisa sledovala ofenzivní podívanou.

 
Druhý čtvrtfinálový bod pro Jihlavu

O den později pokračovala čtvrtfinálová série druhým zápasem. Ten sledovalo fantastických 137 diváků.

 
SK otočil z 0:2 na 3:2 a má první bod
 
“Jestli chceme postoupit dál, musíme makat naplno celou sérii“ hlásí Bohatý
 
Jihlava zakončila základní část vítězstvím
 
Derby podruhé v sezóně pro Flyers
 
Jihlava prohrála s Okříšky a vzdálilo se jí druhé místo
 
SK vrátil Zohoru podzimní porážku
 
Na úvod jara vydřené vítězství
 
 
eSports.cz & SK Jihlava - kontakt: hokejbal-jihlava@seznam.cz RSS