Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Jubilejní 20. ročník ORION CUPu

06.08.2020 | Redakce

O víkendu od 15. do 16. srpna bude Jihlava hostit 20. ročník charitativního turnaje, jehož výtěžek půjde na podporu Speciálně – pedagogického centra pro děti.

Jeden z nejtradičnějších turnajů na hokejbalových mapách ORION CUP, bude mít letos kulatý 20tý ročník. Dvoudenní turnaj se odehraje na hřišti pod autobusovým nádražím od 15. do 16. srpna. Letos se můžou všichni nezaujatí diváci těšit na opravdu nabitý ročník, do kterého se přihlásilo hned deset mančaftů.

Obhajovat loňské vítězství bude Canada, ale počítat se musí také s nováčkem z Karviné, nebo s exšampiónem z Vatikánu. Kaňkou je neúčast jednoho z nejúspěšnějších týmů v historii turnaje - Dlouhoprsťáků. Dvoudenní akce startuje v sobotu od 8:30 hod. a její vyvrcholení v plánu o den později v 15:30 hod. „Jde o jubilejní 20. ročník, což je moc hezké číslo. ORION CUP má pořád své kouzlo a zároveň renomé,“ má jasno pořádající Libor Doležal.

Smyslem ORION CUPu je charitativní sbírka pro Speciálně – Pedagogické centrum pro děti se zrakovým, mentálním, tělesným a kombinovaným postižením se sídlem na Demlově ulici v Jihlavě. „Věřím, že letos bude výtěžek z celé akce největší a na dobrou věc poputuje velká částka,“ přeje si předseda klubu Libor Doležal.

Mužstva byly rozděleny do dvou skupin, kde se utkají systémem každý s každým. Druhý hrací den začne tzv. předkolem o body navíc a následně první čtyři postoupí z každé skupiny do vyřazovací části. Týmy na pátých místech čeká boj o konečné umístění. Celkově se během víkendu odehraje 36 zápasů, které budou řídit zkušení rozhodčí. Celou akci pak bude moderovat Zdeněk Drla.

Za výhru 2 body, za remízu 1 bod, hrací čas 2x12 minut hrubého času (poslední dvě minuty času čistého).

„Snad nám bude přát počasí a vše se odehraje jako každý rok v přátelském duchu. Rád bych ještě touto cestou poděkoval městu Jihlava, sportovnímu klubu a pivovaru Ježek, kteří náš turnaj a celkově charitativní sbírku podpořili věcnými cenami. Děkujeme,“ uzavírá Doležal.

Skupina A: Vatikán B, Helenín, HbK Karviná, HBK Vsetín, Nedělní odreagování.
Skupina B: Canada, Lužinští srdcaři, Bulldogs, Vrťas #39, Wermacht.

 


 
Utkání
Muži A | sobota 23.03.2024, 14:00
14. kolo
9:3
SK Jihlava - Eagles
 
Muži A | sobota 06.04.2024, 14:00
Čtvrtfinále 1
3:2
SK Jihlava - Slza Okříšky
 
Muži A | neděle 07.04.2024, 14:00
Čtvrtfinále 2
6:3
SK Jihlava - Slza Okříšky
 
Muži A | sobota 13.04.2024, 11:00
Čtvrtfinále 3
6:5
Slza Okříšky - SK Jihlava
 
Muži A | neděle 14.04.2024, 14:30
Čtvrtfinále 4
1:3
Slza Okříšky - SK Jihlava
 
Aktuální články
SK slaví postup do semifinále

O den později pokračovala čtvrtfinálová série. Okříšky toužily vrátit sérii zpět do Jihlavy, naopak SK chtěl sérii ukončit a vyhnout...

 
Okříšky snížily stav série na 1:2

Čtvrtfinálová série mezi Okříšky a SK Jihlava se přesunula do Okříšek. Solidní divácká kulisa sledovala ofenzivní podívanou.

 
Druhý čtvrtfinálový bod pro Jihlavu

O den později pokračovala čtvrtfinálová série druhým zápasem. Ten sledovalo fantastických 137 diváků.

 
SK otočil z 0:2 na 3:2 a má první bod
 
“Jestli chceme postoupit dál, musíme makat naplno celou sérii“ hlásí Bohatý
 
Jihlava zakončila základní část vítězstvím
 
Derby podruhé v sezóně pro Flyers
 
Jihlava prohrála s Okříšky a vzdálilo se jí druhé místo
 
SK vrátil Zohoru podzimní porážku
 
Na úvod jara vydřené vítězství
 
 
eSports.cz & SK Jihlava - kontakt: hokejbal-jihlava@seznam.cz RSS