Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

"Prohrát se může, ale vždy se vztyčenou hlavou," říká trenér Staněk

09.08.2019 | Redakce

Nová sezóna 2019/20 klepe na dveře. Jak probíhá letní příprava a jak bude vypadat realizační tým SK? Na to jsme se zeptali trenéra Lukáše Staňka.

Jak zatím probíhá letní příprava?
Letní přípravu jsme začali druhý týden v červenci. Do 11.srpna pak jedeme model 3x týdně 1x hokejbalový trénink , 1x kruhový trénink a 1x trénink zaměřený na výbušnost, naopak gólmani mají svůj speciální trénink. Teď od 13.8. budeme chodit 3x týdně jen hokejbalové tréninky s tím, že jeden z tréninků bude zaměřen pouze na taktické prvky.

Jsi spokojený s kádrem? Bude ještě nějaké doplnění?
Stávající kádr doplní Richard Peschout, který do mateřského klubu přestupí zpět z Ústí n.L. Dále navrátilci z Kertu Jan Střecha a Petr Danko. S Kertem ještě jednáme o návratu Blaška s Javorkou. Navíc by nás na jaře měl doplnit Martin Sobotka a Jarda Fejt. Uvidíme zda už podzim stihne Martin Trybuček, všichni tři jsou po dlouhodobých zraněních.

Takže máš k dispozici široký kádr?
Kádr se zdá být široký (úsměv), ale už letní příprava naznačuje, kdo se chce porvat o své místo v sestavě a kdo to vzdává předem.

Nemáš obavu z nezkušenosti? Tým tvoří hodně hráčů bývalého béčka ze 2. ligy

V týmu je spoustu zkušených hráčů a pokud všichni akceptují herní styl, který se budeme snažit nastavit, bude to dobrá sezóna. Navíc se mi zdá, že tu bude dobrá parta (úsměv), což nám v 1. lize trochu chybělo.

Kdo bude podle tebe favorit 1. ligy?
Asi Hostivař, záleží, kolik hráčů, nebo jakou formou, odejde do Kertu. Svou kvalitu jistě ukáže Polička a Prachatice jsou podle mě největší favorit. U Rakovníka záleží, kdo jim zůstal v kádru z extraligového týmu, tam těžko tipovat.

Těšíš se na nováčky soutěže?
Těším se na Suchdol, co si pamatuji, byli tam skvělí fanoušci a také klobásy (úsměv).

Co ambice Jihlavy?
Máme sílu a kvalitu na to, abychom byli do 5. místa po základní části. Potom se o to v play-off porvat a jít co nejdále (vážným tónem). Snad se nám vyhnou zranění, na které jsme měli v loňské sezóně velkou smůlu.

Prozradíš fanouškům realizační tým?
Letos bude realizační tým bohudík větší (smích). U týmu budeme já, Jarda Fejt st., který vedl poslední 4 roky B-tým, potom Pavel Pleško a jako vedoucí mužstva Martin Fatrdla s Liborem Doležalem. Kapitánem jsme zvolili Petra Krále a jeho asistenti budou Jan Střecha a Jaroslav Růžička.

Jakým způsobem se chcete prezentovat?
Hrát moderní styl hokejbalu se snahou o tvorbu hry. A hlavně bojovat každou vteřinu na hřišti. Jak říkávám prohrát se může, ale vždy se vztyčenou hlavou.

 
Utkání
Muži A | sobota 23.03.2024, 14:00
14. kolo
9:3
SK Jihlava - Eagles
 
Muži A | sobota 06.04.2024, 14:00
Čtvrtfinále 1
3:2
SK Jihlava - Slza Okříšky
 
Muži A | neděle 07.04.2024, 14:00
Čtvrtfinále 2
6:3
SK Jihlava - Slza Okříšky
 
Muži A | sobota 13.04.2024, 11:00
Čtvrtfinále 3
6:5
Slza Okříšky - SK Jihlava
 
Muži A | neděle 14.04.2024, 14:30
Čtvrtfinále 4
1:3
Slza Okříšky - SK Jihlava
 
Aktuální články
SK slaví postup do semifinále

O den později pokračovala čtvrtfinálová série. Okříšky toužily vrátit sérii zpět do Jihlavy, naopak SK chtěl sérii ukončit a vyhnout...

 
Okříšky snížily stav série na 1:2

Čtvrtfinálová série mezi Okříšky a SK Jihlava se přesunula do Okříšek. Solidní divácká kulisa sledovala ofenzivní podívanou.

 
Druhý čtvrtfinálový bod pro Jihlavu

O den později pokračovala čtvrtfinálová série druhým zápasem. Ten sledovalo fantastických 137 diváků.

 
SK otočil z 0:2 na 3:2 a má první bod
 
“Jestli chceme postoupit dál, musíme makat naplno celou sérii“ hlásí Bohatý
 
Jihlava zakončila základní část vítězstvím
 
Derby podruhé v sezóně pro Flyers
 
Jihlava prohrála s Okříšky a vzdálilo se jí druhé místo
 
SK vrátil Zohoru podzimní porážku
 
Na úvod jara vydřené vítězství
 
 
eSports.cz & SK Jihlava - kontakt: hokejbal-jihlava@seznam.cz RSS