Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Herman: "Potřebujeme zlepšit přístup"

08.10.2018 | Petr Král

Teo Herman je nejmladším hráčem jihlavského SK. Do seniorského týmu nakoukl už v 15ti letech a je považován od dob Jana Střechy za zdejší největší hokejbalový talent. I proto Vám přinášíme s tímto benjamínkem zajímavý rozhovor o současné situaci B-týmu, ale také o dosavadní kariéře tohoto mladého talentu.

Kdo tě přivedl k hokejbalu?
Původně jsem chtěl hrát hokej, ale už bylo pozdě. Tak jsme s rodiči hledali něco jiného a našli jsme hokejbal. Začínal jsem asi ve 12ti letech. V začátcích mi nejvíce pomohli rodiče, kteří mě do toho hodně tlačili a stále tlačí (úsměv). Rodiče mi také kupovali vždycky lopaty na hokejku, hokejky, rukavice a všechno co jsem potřeboval. Pořád od nich cítím velkou podporu.

Tvé největší hokejbalové úspěchy?
Určitě tam patří loňská nominace na MS U20 pod hlavičkou WHBF. Potom stříbro v Moravské hokejbalové lize a stříbrná medaile z mezinárodního turnaje v Litoměřicích, kde jsem byl se současným týmem SK.

Za seniorský tým SK si hrál už v 15ti letech
A také si toho hodně cením. Přivítání v týmu bylo od starších kluků super, nikdo po mě neřval, když jsem něco pokazil, ani mi nenadávali (smích). Spíš mi naopak radili, co je lepší dělat, kde mám stát a tak dále. Ze začátku jsem se bál v zápase dostat míček, ale postupně ze mě padal strach. Pod křídla si mě ze začátku vzal kapitán týmu Petr Král, který mě při zápase i před zápasem uklidňoval a podporoval a to vlastně stále dělá. V předešlých kategoriích mi zase pomáhal Jakub Koch. V letošní sezóně mě dal trenér do lajny se zkušeným Lukášem Pošvicem, se kterým jsem v lajně spokojený, i proto, že mi hodně radí a můžu se od něho učit.

Pociťuješ nějakým způsobem, že jsi benjamínek týmu?
Tak určitě (smích). Dělat flašky, nosit míčky... Nějak si to ale neberu, je mi to jedno…

Vstup do sezóny se Vám nevydařil. Kde hledat ty hlavní důvody?
Ty důvody jsou, že neproměňujeme naše šance a místo toho, aby jsme vystřelili na bránu, tak to táhneme co nejdál, vezmou nám to a v tu chvíli běží na naší bránu. Také špatně bráníme od středního pásma, necháváme soupeře často dorážet a pak z toho padají góly. Potřebujeme zlepšit přístup k tréninkům a k zápasům.

Loni jste hráli finále, letos se po měsíci krčíte na dně tabulky
No nevím, co na to říct. Minulou sezónu tam byla větší bojovnost, sbírali jsme body i když se nám moc nedařilo, teď se na góly hrozně nadřeme. Na tréninku se snažíme zkoušet, co nám nejde, vymýšlejí se různá cvičení, která jsou přenesená ze zápasu z nějaké dané situace, která nám nejde. Na zlepšení stále pracujeme, je začátek sezóny.

Jaké máš mimo hokejbal koníčky?
Mimo hokejbal ještě chodím na airsoft. Dost času také zabere škole. Jinak nic jiného nedělám.

 
Utkání
Muži A | sobota 23.03.2024, 14:00
14. kolo
9:3
SK Jihlava - Eagles
 
Muži A | sobota 06.04.2024, 14:00
Čtvrtfinále 1
3:2
SK Jihlava - Slza Okříšky
 
Muži A | neděle 07.04.2024, 14:00
Čtvrtfinále 2
6:3
SK Jihlava - Slza Okříšky
 
Muži A | sobota 13.04.2024, 11:00
Čtvrtfinále 3
6:5
Slza Okříšky - SK Jihlava
 
Muži A | neděle 14.04.2024, 14:30
Čtvrtfinále 4
1:3
Slza Okříšky - SK Jihlava
 
Aktuální články
SK slaví postup do semifinále

O den později pokračovala čtvrtfinálová série. Okříšky toužily vrátit sérii zpět do Jihlavy, naopak SK chtěl sérii ukončit a vyhnout...

 
Okříšky snížily stav série na 1:2

Čtvrtfinálová série mezi Okříšky a SK Jihlava se přesunula do Okříšek. Solidní divácká kulisa sledovala ofenzivní podívanou.

 
Druhý čtvrtfinálový bod pro Jihlavu

O den později pokračovala čtvrtfinálová série druhým zápasem. Ten sledovalo fantastických 137 diváků.

 
SK otočil z 0:2 na 3:2 a má první bod
 
“Jestli chceme postoupit dál, musíme makat naplno celou sérii“ hlásí Bohatý
 
Jihlava zakončila základní část vítězstvím
 
Derby podruhé v sezóně pro Flyers
 
Jihlava prohrála s Okříšky a vzdálilo se jí druhé místo
 
SK vrátil Zohoru podzimní porážku
 
Na úvod jara vydřené vítězství
 
 
eSports.cz & SK Jihlava - kontakt: hokejbal-jihlava@seznam.cz RSS