Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Na medaile těsně nedosáhli

30.01.2018 | Petr Král

Uplynulý víkend startovali hokejbalisté SK Jihlava na mezinárodním turnaji v Litoměřicích, kde se jim v předešlých letech dařilo. Letos měli turnaj rozehraný také dobře, jenže nakonec na jeden z cenných kovů těsně nedosáhli. 

Na třídenním hokejbalovém maratonu na severu Čech měla odjet Jihlava v nejsilnějším možném složení, jenže jí pár dní před turnajem přetáhla reprezentace ČR WBHF dva klenoty – Danka s Blaškem. Když se navíc z účasti omluvili těsně před odjezdem nejlepší střelec týmu Trybuček a Pošvic s Klímou, nevypadalo to s ambicemi jihlavského týmů vůbec dobře. O to víc, když například Kladno přicestovalo s jedním z nejproduktivnějších hráčů Extraligy Barnošákem a Praha např. s Kručkem. K tomu připočtěme ještě nabitý tým reprezentace ČR, která loni získala na MS WBHF stříbrné medaile. Jenže o víkendu opět ukázala parta SK, že jí turnajové výzvy sedí a odehrála povedený turnaj, ačkoliv to nakonec medailí neskončilo.

Na úvod turnaje vyzvala Jihlava nebezpečné Kladno, proti kterému dvakrát vedla po brankách Fejta s Javorkou, jenže díky vlastním chybám nakonec padla 2:3. V zápase provázela jihlavské velká smůla, neboť 3x nastřelila brankovou konstrukci. To druhý zápas proti Bratislavě byl v jasné režii hráčů SK, kteří po brankách Krále, Kocha a Střechy dokráčeli k vítězství 3:0. Díky tomu jim stačilo z následujících dvou zápasů získat alespoň dva body, aby se kvalifikovali do čtvrtfinále. Tuto šanci využila Jihlava hned v tom prvním zápase proti Československu, kde otáčela nepříznivý vývoj zápasu až ve druhé polovině a díky dvěma trefám Fejta s Králem měla jistou účast ve vyřazovací části. Přesto ještě večer vyzvala favorita největšího, reprezentaci ČR. Proti té nakonec jako jediný z účastníků uhrála solidní výsledek v podobě remízy 1:1. Reprezentace tak jedinkrát na turnaji ztratila body a dokonce i inkasovala, o což se přičinil Král.

Jihlava v nedělní dopoledne vyzvala v repríze loňského finále domácí Litoměřice, kterým prohru oplatila a po výsledku 2:0 postoupila do semifinále. O branky se tentokrát postarali Zápotočný se Zbořilem. V semifinále je však čekal soupeř ze všech nejsilnější – Czechia. Ta se nakonec i přes problémy s houževnatou Jihlavou dopracovala k výhře 2:0, a tak na tým SK zbyl pouze boj o bronzové medaile. Do nich už nemohla nasadit zraněného Střechu s Javorkou, ani Zemana. I přes tyto ztráty se o medaile chtěla poprat, jenže Plzeň vstřelila díky využité přesilovce rychlou branku a poté ustála i se štěstím tyčky jihlavský tlak, čímž odsoudila Jihlavu k nejméně oblíbené bramborové příčce.

„O medaile jsme se rvali až dokonce, ale bohužel to nevyšlo. Tým zaslouží za své výkony jen slova chvály. Dokázali jsme tu odehrát dva vyrovnané zápasy s výběrem reprezentace a zůstali ve hře až do samotného konce. Mohlo to dopadnout líp, jenže jsme doplatili na úzký kádr a také nám chybělo v klíčových momentech potřebné štěstí,“ zhodnotil turnaj kapitán Král.

SestavaKoch, Humlíček – Harasim, Zbořil, Jiskra, Koch, Habermann – Koudelka, Zápotočný, Král – Fejt, Javorka, Střecha – Policar, Bohatý, Hlavatý – Zeman.

Konečné pořadí 12. mezinárodního turnaje v Litoměřicích:

1. Czechia
2. Devils Děčín
3. Fireball Plzeň
4. SK Jihlava
5. Draci Kladno
6. Killers Litoměřice
7. HC Kert Park Praha
8. Československo
9. Citrusia Bratislava
10. Gaštany Petržalka

Výsledky SK:

Skupina B: SK Jihlava – Draci Kladno 2:3 (Fejt, Javorka), SK Jihlava – Bratislava 3:0 (Král, Koch, Střecha), SK Jihlava – Československo 3:1 (Fejt 2x, Král), SK Jihlava – Czechia 1:1 (Král).

Čtvrfinále: SK Jihlava – Killers Litoměřice 2:0 (Zápotočný, Zbořil)

Semifinále: SK Jihlava – Czechia 0:2, Děčín – Plzeň 1:0

O 3. místo: SK Jihlava – Plzeň 0:1

Finále: Czechia – Děčín 5:0

 
Utkání
Muži A | sobota 23.03.2024, 14:00
14. kolo
9:3
SK Jihlava - Eagles
 
Muži A | sobota 06.04.2024, 14:00
Čtvrtfinále 1
3:2
SK Jihlava - Slza Okříšky
 
Muži A | neděle 07.04.2024, 14:00
Čtvrtfinále 2
6:3
SK Jihlava - Slza Okříšky
 
Muži A | sobota 13.04.2024, 11:00
Čtvrtfinále 3
6:5
Slza Okříšky - SK Jihlava
 
Muži A | neděle 14.04.2024, 14:30
Čtvrtfinále 4
1:3
Slza Okříšky - SK Jihlava
 
Aktuální články
SK slaví postup do semifinále

O den později pokračovala čtvrtfinálová série. Okříšky toužily vrátit sérii zpět do Jihlavy, naopak SK chtěl sérii ukončit a vyhnout...

 
Okříšky snížily stav série na 1:2

Čtvrtfinálová série mezi Okříšky a SK Jihlava se přesunula do Okříšek. Solidní divácká kulisa sledovala ofenzivní podívanou.

 
Druhý čtvrtfinálový bod pro Jihlavu

O den později pokračovala čtvrtfinálová série druhým zápasem. Ten sledovalo fantastických 137 diváků.

 
SK otočil z 0:2 na 3:2 a má první bod
 
“Jestli chceme postoupit dál, musíme makat naplno celou sérii“ hlásí Bohatý
 
Jihlava zakončila základní část vítězstvím
 
Derby podruhé v sezóně pro Flyers
 
Jihlava prohrála s Okříšky a vzdálilo se jí druhé místo
 
SK vrátil Zohoru podzimní porážku
 
Na úvod jara vydřené vítězství
 
 
eSports.cz & SK Jihlava - kontakt: hokejbal-jihlava@seznam.cz RSS